Uploaded image for project: 'Jira Service Desk Server and Data Center'
  1. Jira Service Desk Server and Data Center
  2. JSDSERVER-6809

When attaching an image using within the email body, the comment shows an incorrect image and end up with two different images

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Long Term Backlog (View Workflow)
    • Priority: Low
    • Resolution: Unresolved
    • Affects Version/s: 4.8.0, 4.7.1
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: Email - Incoming
    • Labels:

      Description

      Issue Summary

      When attaching an image using within the email body, the comment shows an incorrect image and end up with two different images.

      Example:
      Drag and Drop OR copy-paste a picture in the email body image001.png then check out the text mode in the comment, it points to the correct image which is image001.png.

      However, when sending another image with the same name image001.png using Drag and Drop OR copy-paste a picture in the email body, the image uploads correctly with the new name image001-1.png.

      But the comment does not get updated and remains with the original name of the image which is image001.png which is incorrect behaviour, and within the same comment, it will include the new name of the picture which is image001-1.png. So you will end up with two different pictures within the same comment. One is correct and the other one isn't.

      Steps to Reproduce

      1. Attach a picture in the email body using Drag and Drop OR copy-paste (Example image001.png)
      2. Send the email
      3. Check the comment in "Text" Mode, it should be
        !image001.png|thumbnail!
        
      4. Now create a new email and attach another picture in the email body using Drag and Drop OR copy-paste with the same name (image001.png).
      5. The image is uploaded with the name (image001-1.png), which is the correct behaviour as this was fixed in Jira 8.6 and above (https://jira.atlassian.com/browse/JRASERVER-2169)
      6. Check out the comment in "Text" Mode, it shows two pictures
        • The first picture attached with the name (image001.png)
          • !image001.png|thumbnail!
            

            which is incorrect.

        • The second picture attached with the name (image001-1.png)
          • !image001-1.png|thumbnail!
            

      Expected Results

      When checking out the comment in text mode after uploading the second image, the comment should contain only

       !image001-1.png|thumbnail! 

      to show the correct picture attached.

      Actual Results

      When checking out the comment in text mode after uploading the second image, the comment shows

       !image001.png|thumbnail! 

      which is incorrect because it shows the first picture attached, it also shows the second picture

       !image001-1.png|thumbnail! 

      Text Mode


      • Visual Mode

      Workaround

      Currently, the workaround for this issue is to use the "Attach tool" in the emails to add the image to the email as an attachment (not in the email body).

      OR

      You could also upload images using a different name (e.g image001.png) & (image002.png).

        Attachments

        1. Vmode.png
          Vmode.png
          88 kB
        2. Vmode.png
          Vmode.png
          88 kB
        3. text mode.png
          text mode.png
          71 kB
        4. Attach tool.png
          Attach tool.png
          12 kB

          Issue Links

            Activity

              People

              Assignee:
              Unassigned
              Reporter:
              ahassanen@atlassian.com Ahmed Hassanen (Inactive)
              Votes:
              7 Vote for this issue
              Watchers:
              14 Start watching this issue

                Dates

                Created:
                Updated: